Zoek op rubiek

Workshop “Leiderschap met vier benen op de grond”

In het najaar organiseert Icoon tweemaal de eendaagse workshop “Leiderschap met vier benen op de grond”.
Deze bijzondere workshop waar er met onze paarden wordt gewerkt, is speciaal voor mensen met persoonlijke vragen op het gebied van leiderschap en loyaliteit.

Bijvoorbeeld….
Hoe kan ik nog beter mijn leiderschap inzetten in werk en privé?
Wat houdt me tegen om echt op mijn eigen kracht te vertrouwen?
Waarom loop ik steeds tegen de zelfde lastige situaties aan?
Waarom ben ik steeds de ‘goede tweede man’ en niet de ‘man aan de top’?
Wat heb ik nodig om mijn medewerkers meer ruimte te geven?

Doordat de paarden ons spiegelen op zowel bewust als onbewust gedrag helpen zij je om op een andere wijze naar jouw vragen en thema’s te kijken op het gebied van leiderschap.
We werken met gezamenlijke en individuele oefeningen in de wei of paardenbak, naast het paard, zonder halster of andere hulpmiddelen. In dit rechtstreekse contact zal het paard met jou een kudde willen vormen en onderzoeken hoe jullie verhouding is in die kudde. Kijkende naar de reacties en het contact dat over en weer ontstaat zullen de coaches feedback geven en vooral vragen stellen. Op deze manier kan je antwoorden ontdekken die al bij jezelf aanwezig waren maar waar je zelf nog niet bij kon komen.

Ook maken we gebruik van de “loyaliteiten driehoek”, een focus waarmee we onderzoeken waar jouw loyaliteiten liggen en hoe die jou beïnvloeden in het nemen van jouw leiderschap.

“Deze dag met de paarden werkt nog steeds na. Volop genoten en genieten van de overwinning die ik op mijzelf heb behaald. Angst overwinnen, in contact blijven, geconfronteerd worden met kracht en toch in mijn kracht blijven. Het werkt ook zo in de dagelijkse praktijk, heb ik ontdekt.” (manager, bedrijfsleven)

“Je vroeg wat ik mee ging nemen en dat kon ik de dag zelf nog niet beantwoorden.
Nu, een paar dagen later zijn er drie dingen die nu het meest bovendrijven.
Belangrijkste ervaring volgens mij was het stuk waarbij Kent (het paard) wegkeek en wat bij mij staat voor oude oorzaken en oud gedrag dat effectief nieuw gedrag in de weg zit. Dat zou ik zelf niet boven tafel hebben gekregen.” (manager / interne coach, logistiek)

Inschrijven en informatie:
Data: 4 oktober en 3 november 2011.
Kosten: € 95,00 (ex btw). Inclusief verblijf, koffie, thee en lunch.
Extra info: Nicolle: 06 506 969 68 of Peter 06 218 005 26
www.icoontrainingencoaching.nl

Reacties

comments

Scroll to Top