Zoeken
Generic filters
nl Dutch
Zoek op rubiek

Thee in Nieuwkoop

Op een van mijn tochtjes door prachtig Nederland kwam ik aan in het mooie plaatsje Nieuwkoop, gelegen midden in het Groene Hart.
De Nieuwkoopse Plassen zijn natuurlijk wijd en zijd bekend. De historische kern van Nieuwkoop ook. De toren en het Oude Reghthuys zijn publiekstrekkers en staan statig in het midden van het dorp.
Toch werd ik aangetrokken door nog enkele andere historische huizen en winkels, goed bewaard gebleven door de jaren heen. Op de Dorpsstraat 125 staat een winkelpand uit 1609. Het heeft de tand des tijds goed doorstaan. Bij binnenkomst rinkelt de winkelbel en stap ik binnen in een andere wereld.

Authentiek
Aan de buitenkant zag ik al de antieke etalages met vitrinedeuren aan de binnenkant. De vloer bestaat uit prachtige oude tegeltjes en hebben heel wat meegemaakt. Aan de linkerkant zitten de originele gruttersbakken.
Momenteel is deze winkel in gebruik als theewinkel. De Boom, Thee & Meer staat er aan de buitenkant op de ramen geschreven. 2 Bankjes staan uitnodigend voor de deur. Gezien de raamvermelding wist ik al wat ik kon verwachten, maar de werkelijkheid is nog beter. Mijn eerste oog valt op de vele theeblikken in de antieke stellingkasten. De namen van de thee zijn gewéldig: Boerenliefde, Muziek, Feest!, Gezellig, Bergmist, Bijzonder, Vroeger en nog veel en veel meer. De mengeling van geuren komt mij al direct tegemoet en doet mij duizelen. Maar de theekaart is duidelijk en wijst mij de weg naar wat ik lekker vind en bij mij past.

Naast de thee
Eindelijk heb ik tijd om eens goed om me heen te kijken. Ik zie dat er wol verkocht wordt, handgemaakte zeep, handgemaakte bonbons, jammetjes en nog veel meer. Als ik door de deur naar de 2e verkoopruimte ga kom ik in de wereld van oud gemaakte meubeltjes, spiegels en andere zaken. Dit is het terrein van Koos & Co Creaties en ook hier is genoeg te zien.
Alhoewel de theewinkel een historisch karakter heeft is de bedrijfsvoering modern. Zij beschikken over een facebook pagina (Facebook De Boom) en een webshop (Webshop De Boom). Gelukkig heb ik ook thuis de gelegenheid om op mijn gemak thee uit te zoeken.
Kortom, dit is een aanrader die ik zeker met u wilde delen. Koffie- en theewinkel De Boom, Dorpsstraat 125 in Nieuwkoop.

Reacties

comments

Scroll to Top