privacy

/Tag: privacy

USoft breidt haar productportfolio uit met Solvinx

USoft B.V. de wereldwijde softwareleverancier van de privacy management tool SMART PIA breidt haar productportfolio uit met Solvinx. Solvinx is de totaaloplossing voor privacy, security en compliance en bestaat uit de modules SMART PIA, SMART Studio, SMART Dashboard, SMART Connector en SMART Services. “Wij hebben Solvinx geïntroduceerd om onze klanten een breder en vollediger dienstenpakket [...]

By |2018-10-23T11:31:45+00:0023 oktober 2018|Categories: Zakelijke dienstverlening|Tags: , , , , |0 reacties

Nieuwe training: Privacy en Security

Eindhoven 1 mei 2018 – 3-daagse Privacy & Security training: de deelnemers leren hoe ze een optimaal privacy- en beveiligingsbeleid in hun organisatie kunnen realiseren en borgen conform de actuele wet- en regelgeving (zoals de AVG). De nieuwe privacywet (AVG) benadrukt het belang van een goede beveiliging van persoonsgegevens en schrijft voor persoonsgegevens beveiligd moeten [...]

By |2018-05-01T09:47:38+00:0001 mei 2018|Categories: Algemeen|Tags: , , , |0 reacties

ZZP AVG Privacy Wetgeving

AMSTERDAM – Per 25 mei 2018 gaat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) actief gehandhaafd worden. Hierdoor wordt er veel strenger gelet op de omgang met persoonsgegevens. De wetgeving geldt voor alle ondernemers die persoonsgegevens verwerken in digitale bestanden. De Autoriteit Persoonsgegevens mag voortaan hogere boetes uitschrijven en zelfs onverwachts een inspecteur langs sturen bij gegronde [...]

By |2018-04-24T11:35:15+00:0024 april 2018|Categories: Juridisch|Tags: , , , , |0 reacties

Negen op de tien consumenten heeft geen idee welke bedrijven over persoonsgegevens beschikken

40 procent van de Nederlandse bevolking voelt zich veiliger door GDPR Amsterdam, 28 maart 2018 – 88 procent van de consumenten heeft geen idee wie of welk bedrijf beschikt over hun persoonlijke data. Ondanks de geringe kennis van welke bedrijven over hun persoonsgegevens beschikken, vertrouwt bijna tweederde van de Nederlanders erop dat hun data veilig [...]

By |2018-03-28T12:15:24+00:0028 maart 2018|Categories: Internet en E-commerce|Tags: , , , |0 reacties

USoft versterkt leiderschap op privacy gebied met aanstelling Privacy Director Albert Holl

Per 1 maart 2018 is Albert Holl in dienst getreden als Privacy Director bij de wereldwijde softwareleverancier USoft. Met zijn aanstelling is Albert verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de strategische pijler SMART Privacy en kan USoft voldoen aan de groeiende marktvraag naar expertise op het gebied van de AVG/GDPR, Privacy software, advisering en training. [...]

By |2018-03-07T10:00:10+00:0007 maart 2018|Categories: Zakelijke dienstverlening|Tags: , , , , |0 reacties

Beveiligingsniveau van Wide Area Network is niet toereikend

Telindus trekt aan de bel: WAN-verbindingen moeten beter versleuteld worden om te kunnen voldoen aan privacywetgeving en securitystandaarden Utrecht, 6 maart 2018 – Onderzoek van Telindus en Ciena (NYSE: CIEN) onder 266 Nederlandse IT-beslissers wijst uit dat meer dan de helft van de respondenten niet van plan is de WAN-verbindingen te controleren op privacywetgeving en [...]

By |2018-03-07T09:26:35+00:0007 maart 2018|Categories: Techniek|Tags: , , , , , , |0 reacties

Nieuw! Training Privacy Impact Assessment (PIA) in de praktijk

Eindhoven 21 februari 2018– In deze actuele en praktische PIA training leren de deelnemers wanneer en hoe zij een PIA moeten uitvoeren. Na 2 dagen gaan de deelnemers concreet met een eigen PIA naar huis conform alle eisen van de nieuwe Europese privacywet (AVG). Het Privacy Impact Assessment (PIA) is een instrument om vooraf na [...]

By |2018-02-21T12:18:20+00:0021 februari 2018|Categories: Internet en E-commerce|Tags: , , , |0 reacties

Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke informatie

80 procent maakt zich geen zorgen na het weggooien van papieren documenten Tilburg, 29 november 2017 – Kantoormedewerkers voelen zich niet verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie. Dat blijkt uit onderzoek van Fellowes, specialist in kantooroplossingen, onder meer dan 1000 kantoormedewerkers. Werknemers schuiven de verantwoordelijkheid graag af op anderen. 62 procent vindt de [...]

By |2017-11-30T14:10:31+00:0030 november 2017|Categories: Algemeen|Tags: , , , , , |0 reacties

Wageningen University & Research (WUR) selecteert USoft’s SMART PIA voor GDPR-compliance

Wageningen University & Research (WUR) heeft USoft geselecteerd voor de levering en implementatie van de SMART PIA applicatie voor het uitvoeren van Data Privacy Impact Assessments (DPIA’s) en het opzetten van een centraal verwerkingsregister met persoonsgegevens. Start inventarisatie privacygevoelige gegevens WUR-projecten De nieuwe Europese wetgeving AVG ook wel de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd [...]

By |2017-11-17T12:04:41+00:0019 september 2017|Categories: Zakelijke dienstverlening|Tags: , , , , |0 reacties

Onderzoek: Nederlanders niet veilig op internet

Ruime meerderheid Nederlanders laat maatregelen online privacy links liggen Ede, 11 september 2017 – Uit onderzoek van BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, blijkt dat maar liefst 68 procent van de Nederlanders geen idee heeft wat er gebeurt met de informatie die zij online achterlaten. Tegelijkertijd zegt meer dan de helft (59%) [...]

By |2017-09-11T11:26:37+00:0011 september 2017|Categories: Internet en E-commerce|Tags: , , , |0 reacties

Camerabewaking op kantoor, doe de privacytoets

Het inzetten van camera’s op kantoor mag niet zomaar. Camerabewaking is alleen onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Bijvoorbeeld om diefstal of beschadiging te voorkomen. Het bedrijfsbelang moet goed worden afgewogen tegen het belang van privacy van werknemers en ook andere gebouwgebruikers. Ook moet bijvoorbeeld de ondernemingsraad instemmen met camerabewaking. Lees meer over de privacytoets en inzet [...]

By |2017-07-24T09:49:53+00:0024 juli 2017|Categories: Zakelijke dienstverlening|Tags: , , , , |0 reacties

Ruim een derde werknemers is het oneens met aftapwet

Werknemer onderschat consequenties van de aftapwet Ede, 13 juli 2017 – Maar liefst 36 procent van de werknemers is het oneens met de aftapwet die per 1 januari 2018 van kracht wordt. Zij zijn het er niet mee eens dat de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten vanaf dat moment de bevoegdheid hebben om al het internetverkeer [...]

By |2017-07-13T12:05:56+00:0013 juli 2017|Categories: Algemeen|Tags: , , , , |0 reacties

BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp voor IT-professionals

Work-out security awareness door Bits of Freedom & Madison Gurkha Ede, 30 maart 2017 – In de middag van 10 mei organiseert BIT een Veilig Internet Bootcamp bij BIT-MeetMe te Ede. Deze middag staat in het teken van het privacy- en securitybeleid binnen organisaties. Tijdens de bootcamp delen inspirerende sprekers opzienbarende resultaten uit het onderzoek [...]

By |2017-03-30T13:42:05+00:0030 maart 2017|Categories: Agenda|Tags: , , , , |0 reacties

Sebyde helpt MKB bedrijven met specialistische kennis

Soest, 9 maart 2017 IT-veiligheidsspecialist Sebyde BV (www.sebyde.nl) uit Soest en Zaandam heeft met de "Security Expert on demand" een nuttige service gelanceerd om het MKB-bedrijfsleven te helpen bij hun IT-security. Veel MKB-bedrijven beschikken zelf niet over de benodigde specialistische IT-security kennis om hun gegevens goed te beschermen. Er komt echter wel nieuwe wetgeving aan [...]

By |2017-03-09T13:08:14+00:0009 maart 2017|Categories: Automatisering|Tags: , , , , |0 reacties

Een veiliger internet heeft voor jongeren geen prioriteit

Gebrek aan tijd en kennis resulteren in onveilig internetgebruik Ede, 7 februari 2017 – Op Safer Internet Day blijkt dat maar liefst 46 procent van de jongeren niet weet hoe zij hun privacy kunnen waarborgen op internet. Dit blijkt uit onderzoek van BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. Safer Internet Day is [...]

By |2017-02-07T10:00:20+00:0007 februari 2017|Categories: Algemeen|Tags: , , , , |0 reacties

Nederlanders angstiger voor cybercrime dan fysieke misdaad

Ede, 19 december 2016 – Maar liefst 57 procent van de Nederlanders verwacht eerder slachtoffer te worden van cybercrime dan van een fysieke misdaad. Dit blijkt uit onderzoek van BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. 58 procent van de Nederlanders vindt het waarschijnlijker dat een cybercrimineel de bankgegevens achterhaalt dan dat een [...]

By |2016-12-19T13:18:30+00:0019 december 2016|Categories: Algemeen|Tags: , , , |0 reacties

HRM kan de aantallen dossiers en de eisen niet aan, blijkt uit onderzoek

Afgestudeerden wisselen steeds vaker van baan: op 32 jarige leeftijd, heeft de gemiddelde millennial al vier banen gehad. Daar is een veelvoud aan sollicitaties aan vooraf gegaan en HR moet evenzovele persoonlijke dossiers aanmaken, opslaan, beveiligen, beheren en tijdig veilig vernietigen. Iron Mountain, ´s werelds grootste informatiemanager, heeft nieuw onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat de [...]

Onderzoek: Kennis over bescherming op internet schiet tekort

Slechts 4 procent ziet gebrek aan privacybescherming als frustratie Ede, 29 oktober 2016 – Op Internationale Internet Dag blijkt dat maar liefst 42 procent van de Nederlanders niet weet welke acties zij moeten ondernemen om hun privacy goed te beschermen op het web. Meer dan de helft (53%) is wel eens gehackt of heeft dit [...]

By |2016-10-29T12:16:58+00:0029 oktober 2016|Categories: Algemeen|Tags: , , , , |0 reacties

Tuxis lanceert daDup. S3 compatible opslag

daDup, een opslagdienst van Tuxis, is deze week gelanceerd. Met daDup levert Tuxis laagdrempelige Amazon S3 compatible opslagruimte in Nederland. daDup is geschikt voor grote hoeveelheden data en is te gebruiken met alle software en apparaten die geschikt zijn voor Amazon S3 compatible storage. Tuxis heeft een goede reden om deze dienst te lanceren. Herhaaldelijk [...]

By |2016-09-12T16:56:02+00:0012 september 2016|Categories: Productnieuws|Tags: , , , , |0 reacties

Vier op de tien MKB-ers hamsteren gegevens

Ook MKB-bedrijven moeten voldoen aan Europa´s nieuwe General Data Protection Regulation (EU GDPR). De problemen beginnen door te dringen, blijkt uit onderzoek van informatiemanager Iron Mountain door de consultants van PwC. Liefst 41% van de onderzochte MKB-bedrijven hamstert gegevens en denkt daarmee op veilig te spelen. Maar alles bewaren is geen volwassen bewaarbeleid. Data-hamsteren is [...]

By |2016-07-15T12:06:18+00:0015 juli 2016|Categories: Juridisch|Tags: , , , , |0 reacties